Agenda

Flat View
Per jaar
Maandelijkse weergave
Per maand
Weekly View
Per week
Daily View
Vandaag
Search
Zoeken
Voordracht De kleine bron Bazel 17/01/2019
Donderdag, 17 Januari 2019, 20:00
Hits : 238
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De Alchemie onthult wie je bent en wat je op aarde komt leren

De Alchemisten, degene die kennis hadden de chemie of de samenhang van het AL - hebben ons heel wat wijsheid overgeleverd :

• de spagyriek of de vierde trap van de plantengeneeskunde (de tincturen, de homeopathie, de antroposofische geneeskunde, de spagyriek) waarbij de potentialiteit van de plant steeds op een hoger niveau wordt gebracht en benut

• de alchemie met de verschillende fasen van het proces van letterlijk lood in goud om te zetten (waarbij de intentie van de alchemist cruciaal is voor het lukken), maar vooral de symbolische kennis om onszelf te tranformeren naar een hoger bewustzijn

• de alchemistische numerologie, die ons duidelijk maakt zowel wat we op aarde komen leren, als wat op dit ogenblik onze situatie is en wat we daaruit kunnen leren

Met deze alchemistische kennis gaan we gedurende deze actieve avond aan de slag.

 

Door Adriaan van Zelst.

 

Adriaan Van Zelst

 

Studeerde aan de universiteiten van Gent, Leuven.
Volgde post-universitaire opleidingen in Columbia (U.S.A.), Leuven, Antwerpen, het Blackwood Hodge Management Centre en de Stichting Industrie-Universiteit.
Hij volgde verder opleidingen en seminaries bij de Interactie Academie, de Europese faculteit voor mens en gemeenschap, de Stichting Zijnsoriëntatie en het Centrum Zijnsoriëntatie.
Hij werkte vanaf 1967 in de KBC waar hij directeur-generaal en voorzitter van het crisiscomité werd. Hij is inmiddels 14 jaar met pensioen.
Verder was hij voorzitter of lid van de raad van bestuur van een aantal vennootschappen.
Op dit ogenblik is hij nog steeds voorzitter van het´Centrum voor Bewustzijnsgroei Kosmadrileen´en trainer bij het Centrum Zijnsoriëntatie Nederland.
Parallel met zijn bedrijfsactiviteiten heeft hij steeds een coachingpraktijk gehad en geeft nog steeds voordrachten, cursussen en opleidingen. Ook coacht hij bedrijfsleiders en groepen.
Op esoterisch gebied studeerde hij bij de "Herders van Avignon", werd hij ingewijd in alle graden van de Aloude Mystieke orde van het Rozekruis. Hij was er achtereenvolgens Meester, Algemeen Inspecteur, Grootraadslid, Grootpenningmeester en Bestuurslid. Op heden is hij Grootraadslid-emeritus.
Hij werd ook ingewijd in alle graden van Traditionele Martinisten Orde.

 

Bazel

Het Gildenhuis

Kruibekestraat 33


do 17 jan 2019, 20u

 

Inschrijven niet nodig

Deelname:
Leden: 10 euro
Niet-leden: 11 euro

Men kan ook aanmelden via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Men kan ook inschrijven via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
http://www.dekleinebron.be

facebook: https://www.facebook.com/dekleinebron/